MENU
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Самовираження по-сучасному – це програмування
19:55
Самовираження по-сучасному – це програмування

   Молодь може заявити про себе світу не лише традиційними способами – малюванням, музикою, літературою. Більше можливостей для самовираження сьогодні дають високі технології та вміння програмувати. Ось які перспективи відкривають перед молоддю такі навички.

   Уже багато молодих людей використовують програмування для самовираження. Для цього не обов’язково бути комп’ютерним науковцем чи програмним інженером. Із березня 2015 року активні користувачі створили 3 мільйони програм та завантажили на YouTube 10 тисяч відео. Незалежно від майбутнього життя, розуміння технологій та вміння створювати програми дає молоді перевагу.

   Один із таких прикладів – робота команди російських студентів TeamIzHard на цьогорічному конкурсі програмування Microsoft Imagine Cup. Це змагання дає учасникам можливість продемонструвати свої ідеї через сучасні технології. Молоді люди створили двовимірну головоломку OVIVO, ідея якої з’явилася у них після відвідування хакатону у 2014 році. Раніше вони не розробляли ігри, але команда використала свої навички дизайну, програмування та анімації і створила гру за 24 години.

   

   Програмування – це лише частина широкого кола цифрових навичок, які допомагають проявляти креативність. Комп’ютерні науки допомагають юним користувачам розвивати свої вміння з вирішення проблем та мислення в цифровому стилі. Знання технологій також допоможуть молодому поколінню на ринку праці, адже їх вимагає більшість вакансій. Сектор комп’ютерних технологій у Європі, наприклад, щороку додає 120 тисяч вакансій. Вивчення комп’ютерних наук допоможе сьогоднішнім дітям почуватися впевненішими в майбутньому технологічному світі.

   Сьогодні комп’ютерні науки залишаються переважно справою хлопців, чому сприяє сучасна культура, з голлівудськими образами включно. Хоча дівчата у віці 8-15 років обирають математику та науку як свої улюблені предмети, лише 1 дівчина з 5 студентів закінчує вищий навчальний заклад за комп’ютерним напрямом. Якщо привабити слабку стать, це може щорічно додавати до валового продукту Європейського союзу близько €9 млрд.

   Дослідники з Університету Каліфорнії знають, як можна зробити комп’ютерні науки привабливішими для дівчат. Учені провели дослідження, яке показало, що зміна типових у комп’ютерних класах речей на нейтральні вже буде достатнім стимулом. Наприклад, замість плакатів до фільмів наукової фантастики можна повісити зображення природи. Або замість упаковок від фастфуду краще розмістити пляшки з водою.

   Залучайте молодих людей до програмування та комп’ютерних наук. Сьогодні це важливо так само, як уміти читати та писати.

Переглядів: 270 | Додав: yuli1992 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar