MENU
Головна » 2016 » Березень » 24 » Як перетворити Windows на цифровий блокнот для творчості
14:04
Як перетворити Windows на цифровий блокнот для творчості

Писати картини, створювати музику, малювати графіки та багато чого іншого буде простіше, якщо під рукою є гаджет з Windows. З програмою Plumbago його можна перетворити на цифровий блокнот для митців. Цю утиліту створили в експериментальній лабораторії Microsoft Garage.

На перший погляд Plumbago нічим не відрізняється від іншої програми для створення нотаток – Microsoft OneNote. Але остання більше адаптована для введення тексту. А ось Plumbago орієнтується на малювання, створення скетчів, схематичних зображень. Для цього програма пропонує інструменти розмальовування, а також кілька типів фонового зображення.

Після встановлення Plumbago доведеться хвилину-дві почекати, поки вона налаштує потрібні файли. У цей час на екрані відображатиметься прохання почекати:

222

Робота в програмі не викликає складнощів навіть попри англомовний інтерфейс. На головному екрані знаходяться блокноти з нарисами. Коли ви лише почнете користуватися Plumbago, вона міститиме лише один такий блокнот. Додавати власні можна кнопкою «+».

333

Після цього утиліта запропонує ввести назву блокнота, обрати колір його обкладинки та тип фонового зображення:

555

Утиліта пропонує кілька фонових зображень відповідно до завдань:

666

Наприклад, для каліграфічних записів можна обрати «папір у лінійку». Художники можуть вибрати розмітку в клітинку. Музикантам буде зручно писати ноти на нотному стані:

777

При створенні нотаток можна також імпортувати готові зображення з локального носія. А фінальну роботу можна зберегти як картинку формату PNG.

 

Plumbago поширюється безплатно і працює на операційних системах Windows 8.1 і 10. Завантажити утиліту можна з магазину Windows Store.

http://microsoftblog.azurewebsites.net/2016/03/23/yak-peretvoriti-windows-na-cifroviy-bloknot-d/

Переглядів: 263 | Додав: yuli1992 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar